Inici
Empresa
Cases de colònies
Visites Interessants
Activitats
Treballs de síntesis
Contacte
Altres serveis
Catàleg PDF
Visita el nostre blog
Grups escolars, famílies, entitats,...
PDF

Dissecció d'una egagròpila

Població: Activitat a l'escola
Comarca: Barcelonès
Nivells: - CI - CM - CS - ESO - BATX -
Descripció:

DISSECCIÓ D'UNA EGAGRÒPILA

Els monitors del Centre Excursionista de Catalunya aniran a la vostra escola per fer descobrir als infants les aus rapinyaires i una de les seves característiques més peculiars, la regurgitació de les egagròpiles. Els rapinyaires s'empassen les seves preses senceres, sense molestar-se a retirar els ossos i pèls. Quan arriben a l'estómac, els sucs digestius l'ataquen, i en un tres i no res, redueixen la carn a papilla. La resta (ossos, pèls i plomes) es reuneixen a poc a poc, formant una espècie de boleta gris que, una vegada acabada la digestió, puja a l'esòfag i és expulsada a l'exterior. Es tracta de l'egagròpila. En grups, farem la dissecció d'una egagròpila per separar els ossos dels pèls i així poder esbrinar, amb l'ajut de les claus d'identificació, quin rosegador s'ha menjat.

**Per a realitzar el taller necessitarem una aula amb projector i pantalla per a veure un vídeo explicatiu de presentación.

**Fora de la provincia de Barcelona extra de 0,30 € x km sortint de Bcn.

Demana informació sobre aquesta activitat
Fes una PRE-Reserva

Mapa
Realitzen l'activitat
CEC
Població: Barcelona
Veure la instal·lació

Gabinet MIP

Informació i contacte

 

Apartat de correus, 29. El Vendrell

 

43700 Tarragona
902 196 240

Cases de colònies Tarragona - Cases de colònies Barcelona - Cases de colònies Lleida - Cases de colònies Girona - Cases de colònies Alt Camp - Cases de colònies Alt Empordà - Cases de colònies Alt Penedès - Cases de colònies Alt Urgell - Cases de colònies Alta Ribagorça - Cases de colònies Anoia - Cases de colònies Bages - Cases de colònies Baix Camp - Cases de colònies Baix Ebre - Cases de colònies Baix Empordà - Cases de colònies Baix Llobregat - Cases de colònies Baix Penedès - Cases de colònies Barcelonès - Cases de colònies Berguedà - Cases de colònies Catalunya - Cases de colònies Cerdanya - Cases de colònies Conca de Barberà - Cases de colònies Fora de Catalunya - Cases de colònies Garraf - Cases de colònies Garrigues - Cases de colònies Garrotxa - Cases de colònies Gironès - Cases de colònies Maresme - Cases de colònies Montsià - Cases de colònies Noguera - Cases de colònies Osona - Cases de colònies Pallars Jussà - Cases de colònies Pallars Sobirà - Cases de colònies Pla d'Urgell - Cases de colònies Pla de l'Estany - Cases de colònies Priorat - Cases de colònies Ribera d'Ebre - Cases de colònies Ripollès - Cases de colònies Segarra - Cases de colònies Segrià - Cases de colònies Selva - Cases de colònies Solsonès - Cases de colònies Tarragonès - Cases de colònies Terra Alta - Cases de colònies Urgell - Cases de colònies Vall d'Aran - Cases de colònies Vallès Occidental - Cases de colònies Vallès Oriental -